Fågelsång och betong: Mattias Bäcklins konstnärskap
Mattias Bäcklin, Björn Norberg

Fågelsång och betong: Mattias Bäcklins konstnärskap

Du kan läsa ladda ner Fågelsång och betong: Mattias Bäcklins konstnärskap boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida. Fågelsång och betong: Mattias Bäcklins konstnärskap gratis bra bok.


DATUM 2018-05-02
FÖRFATTARE Mattias Bäcklin, Björn Norberg
ISBN 9789188369154
FILSSTORLEK 7,42 MB
FORMAT PDF EPUB TXT MOBI
SPRÅK SVENSKA
no virus

Naturen är Mattias Bäcklins stora intresse sedan barnsben. Samtidigt har han vuxit upp med hip hop och gatukonst. I sitt konstnärskap återkommer han till mötet mellan civilisation och vildmark. Mattias Bäcklins detaljrika teckningar är ofta lika rika på insekter och fåglar som på fragment av en kraschad dröm om det moderna samhället. Miljonprogrammens förorter är på väg att rasa samman och står som ruiner i ett landskap som sakta återtas av naturen. Hans konst kännetecknas också av en underfundig humor och referenser till både populärkultur och konsthistoria. Tillsammans med konstcuratorn Björn Norberg ger han sig ut på en resa och stannar till i reflektioner över tanken om det moderna samhället, om människans påverkan på naturen och ekologin, om bilden och konsten. Fågelsång och betong presenterar konstnären Mattias Bäcklin men det är också en artrik bok som nördigt betraktar detaljer, stannar till inför naturens storslagenhet och ger sig i kast med att kommentera förhållandet mellan konst, vetenskap och vår framtid i antropocen.Mattias Bäcklin bor och arbetar i Stockholm. Han är utbildad vid Kungl. Konsthögskolan och Konstfack och har deltagit i utställningar på bland annat Konstnärshuset i Stockholm, Uppsala konstmuseum, Liljevalchs konsthall och Kulturhuset i Stockholm och är representerad i flera större samlingar.Författaren Björn Norberg är verksam som curator sedan drygt tjugo år och arbetar gärna med konst som har ett nära förhållande till teknik och vetenskap. Han har curerat utställningar som bland annat visats på Kiasma, Museet for Samtidskunst Roskilde och Moderna museet. Formgivning av Magnus Frederiksen.

...torslagenhet och ger sig i kast med att kommentera förhållandet mellan konst, vetenskap och vår framtid i antropocen. Mattias Bäcklin bor och arbetar i Stockholm. Fågelsång och betong presenterar konstnären Mattias Bäcklin men det är också en artrik bok som nördigt betraktar detaljer, stannar till inför naturens storslagenhet och ger sig i kast med att kommentera förhållandet mellan konst, vetenskap och vår framtid i antropocen. Mattias Bäcklin bor och arbetar i Stockholm. Fågelsång och betong : Mattias Bäcklins konstnärskap / text: Björn Norberg. Bäcklin, Mattias, 1969- (konstnär) Norberg, Björn, 1970- (bidragsgivare) Lägsta pris på Fågelsång och betong: Mattias Bäcklins konstnärskap (Inbunden, 2018) är 206 kr. Det är det billigaste priset just nu av 7 jämförda butiker. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen. Jag förstår Naturen är Mattias Bäcklins stora intresse sedan barnsben. Samtidigt har ha...