Hjärnboll : Fotbollsspelares okända intelligens
Torbjörn Vestberg, Predrag Petrovic, Thomas Lerner

Hjärnboll : Fotbollsspelares okända intelligens

Du kan läsa ladda ner Hjärnboll : Fotbollsspelares okända intelligens boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida. Hjärnboll : Fotbollsspelares okända intelligens gratis bra bok.


DATUM 2018-04-07
FÖRFATTARE Torbjörn Vestberg, Predrag Petrovic, Thomas Lerner
ISBN 9789127822573
FILSSTORLEK 8,4 MB
FORMAT PDF EPUB TXT MOBI
SPRÅK SVENSKA
no virus

Vi talar ofta om speluppfattning eller spelintelligens men ingen har hittills riktigt kunnat förklara vad det är. Men nu har två svenska forskare, Torbjörn Vestberg och Predrag Petrovic vid Karolinska institutet, visat hur viktig hjärnan är för att någon ska bli framgångsrik på fotbollsplanen. En del spelares hjärnor har helt enkelt en bättre förmåga att på millisekunder ta in information, processa den och sedan agera.När Xavi och Iniesta, som under många år dominanter på storklubben FC Barcelonas mittfält, testades var deras resultat anmärkningsvärda. Det visade sig att kanske en person på tusen har samma förmågor som de spanska elitspelarna och det kan vara en avgörande förklaring till deras succé i klubblaget och i landslaget.I Hjärnboll beskrivs för första gången vilka särskilda hjärnfunktioner som behövs i fotboll och i många andra idrotter. Det kallas exekutiva funktioner, och är nyckeln till att förstå vad spelintelligens är. Förhoppningen är att det kan hjälpa ledare och tränare att hitta nya unga fotbollstalanger.

...Lerner ... Fotbollsspelares okända intelligens Av Torbjörn Vestberg , Predrag Petrovic och Thomas Lerner Unik svensk forskning vid Karolinska Institutet har visat att fotbollsspelare på toppnivå ofta har en extrem förmåga att ta in information, bearbeta den och sedan agera. Pris: 249 kr. inbunden, 2018. Skickas senast imorgon. Köp boken Hjärnboll : fotbollsspelares okända intelligens av Torbjörn Vestberg, Predrag Petrovic, Thomas ... I Hjärnboll beskrivs för första gången vilka särskilda hjärnfunktioner som behövs i fotboll och i många andra idrotter. Det kallas exekutiva funktioner, och är nyckeln till att förstå vad spelintelligens är. Förhoppningen är att det kan hjälpa ledare och tränare att hitta nya unga fotbollstalanger. Vi talar ofta om speluppfattning eller spelintelligens men ingen har hittills riktigt kunnat förklara vad det är. Men nu har två svenska forskare, Torbjörn ... Unik svensk forskning vid Karolinska Institutet har visat att fotbollssp...