Rodderskor på Stockholms vatten
Christine Bladh, Ulrika Björk, Ingrid Essegård, Ulrika Blomqvist Aleite

Rodderskor på Stockholms vatten

Du kan läsa ladda ner Rodderskor på Stockholms vatten boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida. Rodderskor på Stockholms vatten gratis bra bok.


DATUM 2008-11-26
FÖRFATTARE Christine Bladh, Ulrika Björk, Ingrid Essegård, Ulrika Blomqvist Aleite
ISBN 9789170312076
FILSSTORLEK 5,36 MB
FORMAT PDF EPUB TXT MOBI
SPRÅK SVENSKA
no virus

Roddarmadammerna var de kvinnor som under 1700- och 1800-talet bar upp lokaltrafiken på Stockholms vatten. Idag har de antagit närmast mytiska drag och brukar beskrivas som manhaftiga, försupna och grovhuggna med ett vulgärt språk. En annan vanlig schablon är att de blev utkonkurrerade av unga, vackra och raska dalkullor i folkdräkt, som sedan tog över yrket. Att bilden var betydligt mer mångfasetterad än så framgår av denna bok som för första gången presenterar resultatet av mer systematiska studier i ämnet.Christine Bladh är docent och lektor vid Institutionen för genus, kultur och historia på Södertörns högskola och har tidigare publicerat sin avhandling Månglerskor. Att sälja från korg och bod i Stockholm 1819-1846 på Stockholmia förlag.

... Rodderskor på Stockholms vatten Stockholms gator och vägar var på 1700- och 1800-talet i dåligt skick och på många ställen saknades broar, därför föredrogs när så var möjligt transporter på is eller vatten. Logga in för att reservera. Genom att reservera kan du ställa dig i kö eller beställa till ditt bibliotek. Reservationer i kö: 0 Pris: 168 kr. inbunden, 2008. Tillfälligt slut. Köp boken Rodderskor på Stockholms vatten av Christine Bladh, Ulrika Björk, Ingrid Essegård, Ulrika Blomqvist ... Pris: 169 kr. Inbunden, 2008. Tillfälligt slut. Bevaka Rodderskor på Stockholms vatten så får du ett mejl när boken går att köpa igen. Rodderskor på Stockholms vatten av Bladh, Christine: Roddarmadammerna var de kvinnor som under 1700- och 1800-talet bar upp lokaltrafiken på Stockholms vatten. Idag har de antagit närmast mytiska drag och brukar beskrivas som manhaftiga, försupna och grovhuggna med ett vulgärt språk. Söker du efter "Rodderskor på Stockholms v...