Sverige, juggarna och jag
Snövit Janson

Sverige, juggarna och jag

Du kan läsa ladda ner Sverige, juggarna och jag boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida. Sverige, juggarna och jag gratis bra bok.


DATUM 2013-03-25
FÖRFATTARE Snövit Janson
ISBN 9789174379068
FILSSTORLEK 5,93 MB
FORMAT PDF EPUB TXT MOBI
SPRÅK SVENSKA
no virus

Året är 1966 och industrin blomstrar i Sverige. Snövit är fyra år när hon tillsammans med sin mamma och pappa flyttar till Strömsnäsbruk i Småland ifrån Belgrad, Jugoslaviens huvudstad. Föräldrarna börjar arbeta i pappersbruket, Snövit börjar skolan, får kompisar och rotar sig. Hon växer upp trygg, både i den jugoslaviska och den svenska identitet hon byggt upp. När Jugoslavien börjar gå sönder drabbas hon av en identitetskris. På sommarloven har Snövit rest till Jugoslavien under hela uppväxten, hennes mamma är serbiska, pappa kroat, hennes morfar är bosnisk serb och hennes mormor är tyska. Snövit har aldrig märkt av några etniska konflikter i sin familj.Hon följer krigen via nyheterna och får inte ihop bilden av främst serberna som etniska rensare.

...na och jag. 372 likes. Sverige, juggarna och jag. Beställ boken nu. Finns som blogg också www.sverigejuggarnajag.wordpress.com Pris: 219 kr. Häftad, 2013. Skickas inom 10-15 vardagar. Köp Sverige, juggarna och jag av Snövit Janson på Bokus.com. Boken har 1 läsarrecension. Sverige, juggarna och jag är en berättelse om en flicka som flyttar till Sverige 1966 och växer upp som juggo-svenska. Det är en berättelse om hur det känns att sitta på avstånd och se sitt hemland gå sönder. En berättelse om revidering av identitet kopplad till ursprung. Pris: 218 kr. häftad, 2013. Skickas inom 10-15 vardagar. Köp boken Sverige, juggarna och jag av Snövit Janson (ISBN 9789174379068) hos Adlibris. Fri frakt. Alltid ... Ja, jag vet , jag borde lära mig att tillaga den och tro mig, hade jag haft matlagningsfingrar hade jag gjort just det för länge sen. Från början är dolmar en maträtt från Turkiet. Svenskarna sägs ha fått den till Sverige via Karl den XII och vi på Balkan...