Gärningsmannen är en kvinna : en bok om kvinnlig brottslighet
Suzanne Kordon, Anna Wetterqvist

Gärningsmannen är en kvinna : en bok om kvinnlig brottslighet

Du kan läsa ladda ner Gärningsmannen är en kvinna : en bok om kvinnlig brottslighet boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida. Gärningsmannen är en kvinna : en bok om kvinnlig brottslighet gratis bra bok.


DATUM 2012-08-01
FÖRFATTARE Suzanne Kordon, Anna Wetterqvist
ISBN 9789174230611
FILSSTORLEK 11,12 MB
FORMAT PDF EPUB TXT MOBI
SPRÅK SVENSKA
no virus

De inrotade könsrollerna gör att synen på kvinnlig brottslighet blir inskränkt och begränsad vilket gör att vi helst ser kvinnliga brottslingar som offer, en mer bekant och behändig placering. Vad skulle hända om vi istället såg även kriminella kvinnor som mer medvetna individer med egen handlingskraft? Vad är de kapabla att göra i så fall och hur skulle det påverka vårt samhälle? När en kvinna begår ett allvarligt brott ställs många av våra föreställningar om den sociala ordningen på ända. Den traditionella bilden av kvinnan som vårdande och moderlig stämmer inte överens med bilden av en hänsynslös brottsling. Men det är ett faktum att allt fler kvinnliga förövare ligger bakom grova brott. Suzanne Kordon och Anna Wetterqvist skildrar både kända och okända fall med kvinnliga gärningsmän. Flera kvinnor berättar själva om sina brott och om hur omgivningen har bemött dem. Boken tar också upp hur kvinnor agerar till skillnad från män, medias rapportering och domstolarnas resonemang när den åtalade är en kvinna. Boken kom ut första gången 2006 och detta är en reviderad och uppdaterad utgåva. Suzanne Kordon är journalist och har bland annat arbetat på GT/Expressen, Göteborgs-Posten, Aftonbladet, SVT och TV4. Hon driver sajten Crimenews.se. Hon har även studerat psykologi, rättspsykologi och kriminologi vid Göteborgs universitet.Anna Wetterqvist är jurist och journalist med ett förflutet på bland annat GT/Expressen, Göteborgs-Posten, Svenska Dagbladet och Efterlyst samt advokatbyrå. Hon arbetar med kommunikations- och mediefrågor.

... se vad man har tagit hänsyn till när en kvinna står åtalad. Gärningsmannen är en kvinna reder ut om kvinnlig brottslighet är något helt annat än manlig brottslighet, eller om ... Pris: 21 kr. e-bok, 2012. Laddas ned direkt. Köp boken Gärningsmannen är en kvinna : en bok om kvinnlig brottslighet av Suzanne Kordon, Anna Wetterqvist (ISBN ... Pocket, 2010. Den här utgåvan av Gärningsmannen är en kvinna : en bok om kvinnlig brottslighet är slutsåld. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av ... Flera kvinnor berättar själva om sina brott och om hur omgivningen har bemött dem. Boken tar också upp mediernass rapportering och går igenom domar för att se vad man har tagit hänsyn till när en kvinna begår brott. Gärningsmannen är en kvinna reder ut om kvinnlig brottslighet är något helt annat än manlig brottslighet, eller om ... Gärningsmannen är en kvinna : en bok om kvinnlig brottslighet / Suzanne Kordon, Anna Wetterqvist Kordon, Suzanne, 1971- (fö...