Det är natten : författaren och den som skriver
Karolina Ramqvist

Det är natten : författaren och den som skriver

Du kan läsa ladda ner Det är natten : författaren och den som skriver boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida. Det är natten : författaren och den som skriver gratis bra bok.


DATUM 2016-09-08
FÖRFATTARE Karolina Ramqvist
ISBN 9789113074887
FILSSTORLEK 8,8 MB
FORMAT PDF EPUB TXT MOBI
SPRÅK SVENSKA
no virus

"Att vilja träffa en författare för att man tycker om det han skriver är som att vilja träffa ankan för att man tycker om ankleverpastej." Så skriver Margaret Atwood om författarroll och skrivande.Det är också utgångspunkten för Karolina Ramqvists personligt hållna essä som handlar om en författare som just står i begrepp att lansera sin nya bok. Scenen är författarens skrivhörna i hemmet. En skildring av splittringen mellan yrkesroll och modersroll, att vara kvinnlig författare och värna om det egna rummet.Karolina Ramqvist ger ut en berättelse i ett nytt format. Lite längre än en novell, lite kortare än en roman.

... ... Hon blev plötsligt Författaren med versal, en varelse som antas vara ett med den text som hon har skrivit. I själva verket, skriver Ramqvist och slår följe med en rad kolleger, så är det skrivna något som alls inte nödvändigtvis, ofta inte över huvud taget, har med personen som skrivit det att göra. Punkten efter Dagens Nyheter har funnits med allt sedan det första numret 23 december 1864. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn. Det är också en avslutad mening, ett konstaterande av vad som hänt. Därför sätter vi punkt även i vår tid. Sedan fortsätter texten med att Virginia Woolf slår sig ner vid stranden av en flod för att skriva sitt anförande om vikten av ett eget fysiskt utrymme för kvinnor som skriver. Karolina Ramqvist är en kvinna som skriver - en författare. Den som skriver. Det står också i bokens undertitel, Författaren och den som skriver. Den handlar enkelt uttryckt om viljan att bl...