Simskolan (e-bok) av Helena Bross

Simskolan

Helena Bross (författare), Kadri Ilves (illustratör)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Vardagshjältar i simskolan

“Simskolan” är den femte helt fristående delen om kompisarna Axel och Omar som bor i samma hus. Varma och spännande berättelser med få och korta textrader och enkla ord i versaler. Charmig vardagsdramatik när den är som allra bäst. Perfekt för nybörjarläsare!Hela klassen är på simskola. Omar och Axel övar och övar. Axel tycker att det är kul men inte Omar. Hans ben bara sjunker och ibland sjunker huvudet också! Då blir Omar ledsen och vill gå hem. Men Axel vill ju vara med Omar. Hur ska han göra?”Axel och Omar” är en serie mycket lättlästa böcker som ingår i “Extra lätt att läsa”.
“Utifrån några få väl valda meningar och enkla men inlevelsefulla illustrationer skapas en berättelse som förmår ge en läsupplevelse.”Helene Ehriander, BTJ-häftet 2010:07

“Med ett textomfång på endast två till tre korta meningar per uppslag skapar Helena Bross spänning på lagom nivå för sjuåringen, samtidigt hinner hon formulera små etiskt/moraliska problem att fundera över efter läsningen.” Anna-Mari Tammerman, Upsala Nya tidning

“Simskolan av Helena Bross – en fullkomligt genialisk lätt-att-läsa-bok som fick min sex-åring att spränga läsglädjevallen:”Tyst jag läser!””Hillevi Wahl, Metro

Illustratör: Kadri Ilves