Havet : Fyra lyriska essäer (e-bok) av Monika F

Havet : Fyra lyriska essäer

Monika Fagerholm (författare), Martin Johnson (författare), Maria Appelberg (annat)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

I fyra essäer tar författaren Monika Fagerholm och journalisten Martin Johnson oss till havet. Till det vilda och vågade som dröm och skräck och längtan. Men också konkret: till Östersjön, som av mänsklig inverkan håller på att dö. Här finns Göran Sonnevi som skrev dikteposet Oceanen och Inger Alfvén som seglade över Atlanten med sin familj och skrev S/Y Glädjen. Möt också Monika och Tomas Tranströmer på Runmarö, resenären Kristian Petri och den tyska kartografen Judith Schalansky.

Historia och vetenskap, intervjuer och reportage blandas med eget, djupt personligt i dessa essäer som har sin upprinnelse i en programserie som sändes på Sveriges Radio 2011.

Omslagsformgivare: Maria Appelberg