Girigbukarna : Noveller (e-bok) av Ivar Lo-Joha

Girigbukarna : Noveller

Ivar Lo-Johansson (författare), Kristin Lidström (annat)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Ett mästerstycke i folklivsskildringar     

Det är genom berättarglädjen och den inre spänningen de femton historierna i Ivar Lo-Johanssons Girigbukarna får sin storhet. Det energiskt fasthållna temat – girigheten som elementär passion, som formar karaktärer, inte bara individers utan också nationers – varieras med en fantasins rikedom som ger läsaren känslan av att läsa universalnoveller. Samtidigt som berättelserna bär sin författares särprägel ger de läsaren upplevelsen att föras in i nya världar, som ändå är paradoxalt förtrogna som endast det självupplevda kan vara.

Passionssviten består av Passionerna, Martyrerna, Girigbukarna, Karriäristerna, Vällustningarna, Lögnhalsarna samt Vishetslärarna, som alla kan läsas fristående.

Omslagsformgivare:Kristin Lidström