Det blyga hjärtat (e-bok) av Isa Schöier

Det blyga hjärtat

Isa Schöier (författare)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

I samma trapp som Sten flyttar Maggie in. Hon är den finaste tant han sett i sitt liv. Så underbar att han inte kan låta bli att smyga efter henne då och då. För gå fram och prata det törs han inte. Inte Sten. Han är så blyg.
Men Maggie ser. Varför smyger du på mig frågar hon en dag. Min dotter är polis och jag ringer henne om du inte slutar! Och Sten hittar på; det var nog min bror du såg, säger han. Min tvillingbror Frank. Han är en rolig prick. Det var nog säkert han.

Så går det som det går. Maggie vill träffa den spännande brodern som inte alls finns. Och Sten får tag i en hatt och klär ut sig lite grann. Med hatten på känner han sig annorlunda. Bättre. Som nån som Maggie kan älska.
DET BLYGA HJÄRTAT är en vådligt rolig och varmhjärtad berättelse för lågstadiet om blyghet, ideal och självförtroende. Vad händer när man slukas upp av tankar på hur andra ser på en och inte kan se sig själv med egna ögon längre?

Isa Schöier, född 1962 i Eskilstuna, är dramatiker och skrivarpedagog. Våren1996 debuterade hon med pjäsen Livingstones barn. Andra pjäser genom åren är Mammaskrället; en dagissaga på vers om kärlek och ansvar, Luckan; en Sverigebild om att vara innanför gränsen och utanför sig själv eller kanske tvärtom, Stjärnpojken; som efter att ha spelats på Ung Scen Öst samt i Stockholm, Malmö och Östersund spelades den i Tyskland, Läppstift för odöda; om identitet och självkänsla i onlinespelet och skolkorridoren, samt lågstadiepjäsen Himmel och Pannkaka om separationer, rönnbär och kattsagor vilken fick sin urpremiär i Torbjörn Astners regi på Östgötateatern.