Linnemamsellens dotter (e-bok) av Solveig Artsm

Linnemamsellens dotter

Solveig Artsman (författare)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Ursprunget till e-boken kommer från historier som författarens mormor, Ida, berättat för henne genom alla år. Och samma dag som mormodern dog skrev författaren ner alla historier som kapitelrubriker. Hon kände att historierna är för bra för att bara försvinna – och att hon därför hade som plikt att teckna ner dem. Åren har gått – och nu så har hon äntligen tagit sig tid till att skriva ner sin mormors historier.

Idas mor, Maria, började sin yrkesbana som linnejungfru på slottet Trolleholm i Skåne. E-boken innehåller anekdoter från ett liv för ungefär hundra år sen. Även några typiska recept från förr. På den tiden då man fortfarande gjorde mat från grunden. Till exempel hur man bakar äkta danska wienerbröd.