Dagar och dagsverken : Debatter och memoarer (e

Dagar och dagsverken : Debatter och memoarer

Ivar Lo-Johansson (författare), Kristin Lidström (annat)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Fem decennier av skarpa iakttagelser och debattartiklar    

”Det finns ju inget vi vill göra, som inte redan han har gjort. Förnya reseskildringens genre? Han gjorde det redan på 20-talet. Politiskt engagemang, ingripa i samhällslivet? En stor dagstidning, en reformriksdag, ett helt ämbetsverk skulle kunna yvas över hans gärning.”
Sven Delblanc i Trampa vatten

När Ivar Lo-Johansson dog 1990 efterlämnade han ett verk av enastående bredd och omfång. Han föddes i en släkt som under generationer hade varit lantarbetare på Södertörn i Sörmland. Efter en tid på folkhögskola och en rad olika kroppsarbeten i Stockholm, Frankrike och andra länder blev han författare. Dagar och dagsverken från 1975 samlar debattinlägg skrivna under åren 1930–1975.

Omslagsformgivare:Kristin Lidström