Kvinnohistoria, idéer och kamp (e-bok) av Britt

Kvinnohistoria, idéer och kamp

Britt Dahlström (författare)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Tidskriften heter Hertha och har anor från 1800-talet. ­­En medlemstidning med liten upplaga, men som fick ett stort inflytande i kvinnofrågor, respekterades för sin vidsyn och citerades ofta.
Den bevakade samhällsfrågor och lyfte fram bortglömd kvinnohistoria. Hertha rapporterade från olika håll i världen genom initierade reportage. Den var allvarlig, rolig, faktafylld och debatterande. Spalterna stod öppna för motinlägg och kritik.
Bland ämnen som Hertha behandlat finns familj, barnuppfostran, utbildning, vetenskap, idrott, lagstiftning, hälsa, bostäder, försvar, trafik, klosterliv och arbetsliv. Välkända namn har medverkat. Män som stött kvinnosaken fick utrymme.

Detta är en första djupdykning i Herthas artiklar och har tyngdpunkt på perioden 1970 till 1990. Utöver kunskap om Hertha får läsaren en behändig översikt av kvinnohistorien från antiken till våra dagar.

Britt Dahlström är författare och litteraturforskare. Hon har medverkat i press och radio och är prisbelönad folkbildare.