Om Alice B. Toklas självbiografi av Gertrude St

Om Alice B. Toklas självbiografi av Gertrude Stein

Jenny Högström (författare), Lars Sundh (annat)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Nyskrivet förord av författaren och kritiken Jenny Högström till Gertrude Steins Alice B. Toklas självbiografi.

Om Alice B. Toklas självbiografi:

När Gertrude Stein åkte hem till USA för första gången efter flytten till Paris såg hon sitt namn i neonskrift över Times Square i New York. Romanen Alice B. Toklas självbiografi var redan en osannolik jättesuccé. Turnén som följde gjorde Gertrude Stein till en litterär superstjärna. Vid hennes sida, som alltid, var Alice B. Toklas. Från det att de träffades 1907 i Paris var de oskiljaktiga.
Alice B. Toklas självbiografi [The Autobiography of Alice B. Toklas, 1933] är skriven med följeslagerskans perspektiv och handlar inte minst om deras liv på legendariska adressen 27 Rue de Fleurus; stormcentrum för stora delar av det europeiska avantgardet, ett andra hem för Picasso, Matisse, Hemingway och andra.