Flickan och hunden (e-bok) av Christina Kellber

Flickan och hunden

Christina Kellberg (författare)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

En stark romandebut av författaren till den kritikerrosade Kupongtjuven

Marina lever med sina föräldrar i ett hus på landet. Hennes pappa drömmer om att skriva den stora romanen, och hennes mamma är vacker som en filmstjärna. Men pappa blir ofta full och mamma äter för många piller. Marinas bästa vän är hunden Lena, en vit spets med tjock och varm päls.
Varje kväll går Marina och Lena ut till dasset, och Lena sträcker sin svarta lakritsnos mot stjärnorna. Marina sitter med rumpan i det dragiga hålet och läser gamla veckotidningar. Där finns berättelser om Chessman, som är dömd till döden, om Judy Garland som försökte ta sitt liv, och om en flicka som vill rymma hemifrån.
En kväll är det stjärnklart och fullmåne, och det gnistrar i Lenas päls. Marina tänker
på Laika som far runt i rymden. Hon pekar mot himlen och säger till Lena:
En dag kommer Laika tillbaka till jorden och blir en fri gatuhund igen. Det är ju bättre att springa vind för våg än att sitta i en trång rymdkapsel.
Flickan och hunden är en stark romandebut om att växa upp i femtiotalets Sverige, en berättelse om förlorade drömmar och om att längta bort. Om en liten flickas utsatthet och den stora kärleken till en hund.

CHRISTINA KELLBERG (född 1945) är journalist och författare. 2011 utkom den kritikerrosade personliga memoarboken, Kupongtjuven. Min mormors förlorade heder. Hon var i nästan fyrtio år anställd på Dagens Nyheter. År 1998 tilldelades hon Publicistklubbens Guldpenna. Idag är hon fri skribent.