Cirkusponnyn (e-bok) av Lin Hallberg

Cirkusponnyn

Lin Hallberg (författare), Karin Åström Bengtsson (illustratör)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Ledsen ponny får en andra chans

Lättläst, spännande och massor av djur i Lin Hallbergs serie ”Tiger Anderssons djurskola”. Färgstarka böcker för nybörjarläsare, om syskonen Levi och Lo som tillsammans med grannen Tiger tar hand om djur i nöd. Det har kommit en cirkus till Vik. Tiger har fått biljetter och Levi och Lo följer med. Tiger tycker egentligen inte om cirkusar. Han gillar inte att djur ska behöva göra konster. Farhågorna besannas när en olycklig ponny plötsligt blir folkilsk.Och när cirkusen sedan ska åka vidare får ponnyn inte följa med. Var ska den då bo? Den måste få hjälp! Naturligtvis får ponnyn stanna hos Tiger, i alla fall över sommaren …
Ingen kan som Lin Hallberg berätta om djur för barn. I serien “Tiger Anderssons djurskola” får Levi och Lo lära känna många olika djur: En del vilda, en del tama – alla beskrivna med glimten i ögat och en stor portion humor.Cirkusponnyn är den sjunde helt fristående delen i serien. Läs också: Djuren flyttar in, Det piper i påsen, Sälsommar, Hemliga Hanson, Sockan börjar valpskola och Kaninklubben.
“Lin Hallberg /…/ har förmågan att på ett sympatiskt sätt lyfta fram både den kärlek som finns mellan människor (barn) och djur, och det ansvar det innebär att ha ett djur /…/Texten är enkel och lättläst, men ger ändå både en spännande läsupplevelse och massor av information /…/ Karin Åström Bengtssons vackra och generösa illustrationer i tusch och akvarell ger nybörjarläsaren gott stöd.”Helene Ehriander, btj-häftet

Illustratör: Karin Åström Bengtsson