Virginialainen (e-bok) av Harri Nykänen

Virginialainen

Harri Nykänen (författare)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Virginialainen on sekoitus villiä fiktiota ja vielä villimpää faktaa. Se kertoo amerikkalaisen näyttelijän James Druryn, alias Virginialaisen, Suomen-vierailusta juhannuksena 1971. Tuolloin ohjelmajärjestäjä kyyditsi häntä tanssipaikasta toiseen suuren maailman tyyliin helikopterilla.

Vierailunsa aikaan Drury oli 37-vuotias, Nixonin vaalikampanjaa tukenut poliittisesti aktiivi republikaani. Hän paheksui hippejä, epäisänmaallisia sodanvastustajia ja taiteilijoita. Itse hän näytteli ja hoiti hevostilaa Utahissa. Suomessa Drurya odottaa vastaanottokomitea: kuusikymppinen manageri Eino Tappinen, joka ei selvää päivää näe, tulkkina ja juontajana toimiva nuori kunnianhimoinen toimittaja Timo. T. Timola ja kolmikon täydentävä helikopterilentäjä-henkivartija Leo Arhola. Juhannuskiertueen viimeinen esiintyminen on kaikille yllätys, sillä sen on junaillut Tappinen muille mitään kertomatta. Tapahtumapaikkana on salaperäisen ja lähes erakoituneen miljonäärin Elis Vainion lännenhenkinen huvila. Näkymättömät haavat ja toteutumattomat haaveet nostetaan esiin – ja nuotion ääressä tehdään riipaiseva tarjous, lännenmieheltä toiselle.