Sällskapet (e-bok) av Christina Hesselholdt

Sällskapet

Ninni Holmqvist (översättare), Christina Hesselholdt (författare)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

”Sällskapet” samlar den enastående danska prosaisten Christina Hesselholdts fyra kortromaner om Camilla och hennes krets, utgivna mellan 2008 och 2014. Hela sviten rör sig kring samma persongalleri; Camilla och hennes make Charles, vännerna, de gamla föräldrarna. Läsaren möter dem i olika faser i livet, perspektivet skiftar och någon som haft en undanskymd roll blir plötsligt huvudperson.

Talet tillhör en mängd röster och monologerna som framförs är direkta, gåtfulla, lakoniska. Hesselholdt skriver om begär och konflikt i kärleksrelationen, om medelålders- och medelklassliv som till det yttre verkar välordnade men där ett existentiellt bråddjup finns strax under ytan. Det är litteratur som talar om det viktigaste, med svärta, humor, sorg och en stor generositet, och ett betydande författarskap att upptäcka.

Christina Hesselholdt (f. 1962) har utgivit femton prosaböcker sedan debuten 1991. ”Sällskapet” kom 2015 i Danmark och blev en kritikersuccé. Den översätts nu till flera språk. För romanen ”Vivian” (2016), om fotografen Vivian Maier, är Hesselholdt nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2017.