Violinistens tumme (e-bok) av Sam Kean

Violinistens tumme

Sam Kean (författare)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

I Violinistens tumme utforskar bästsäljande författaren Sam Kean livets magiska byggstenar, DNA.

Det finns gener som förklarar varför det finns galna tanter med för många katter, varför en del människor inte har fingeravtryck, och varför vissa kan överleva en atombomb. De bevisar att vi parade oss med neandertalare flera tusen år innan vi vill erkänna. De kan till och med göra somliga till oerhört duktiga violinister, tack vare av en exceptionell rörlighet i fingrar och tummar.

Kean är en mästerlig berättare. Med levande språk och känsla för verklighetens under gör han vetenskap underhållande och förklarar både vårt ursprung och hur DNA kommer att påverka vår art i framtiden.

Sam Kean skrivit för bland annat The New York Times Magazine, Psychology Today, and The New Scientist. Hans båda böcker Violinistens tumme och Den försvinnande skeden har blivit bästsäljare i USA, och Violinistens tumme var en av finalisterna till PEN’s literary science writing award.