Hungriga vargar jagar bäst (e-bok) av Thomas Ny

Hungriga vargar jagar bäst

Thomas Nyman (författare)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Hungriga vargar jagar bäst är den första boken av Thomas Nyman

När krigslarm råder i Sverige 1699, bryter slagskämpen Johannes Tapper i Linköping upp från sitt torp och beger sig med sitt regemente till Pommern.

Han har fem vänner vilka består av: kvinnojägaren Samuel Ramklo, tjuven och spelaren Nils Bjugg, den ringaktade Herman Tjock, karriäristen Jonas From och inte minst den belevade kaptenen Carl Anton Gedda.

Armén i Pommern ligger i beredskap i väntan på Karl XII och huvudarmén, och under tiden roar man sig i skuggan av kriget. Brännvinet flödar och damerna flockar sig kring de rastlösa soldaterna. Tapper förälskar sig även i en tysk livegen bondflicka som han gifter sig med. Men mitt under bröllopsfesten händer saker som för alltid kommer att förändra tillvaron för kompaniet.