Visst vill du ha mig nu (e-bok) av Marie Gröön

Visst vill du ha mig nu

Marie Gröön (författare)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Utgiven med stöd av Statens Kulturråd

”Nyss satt jag hopkrypen på en toalettstol och drack mig själv förlorad på insmugglad sprit. Med vana drag av kajal och läppenna målade jag över det sista av mig själv för din skull. Och visst är jag mjuk i dina armar när du trycker upp mig mot högtalaren. Visst smakar jag sött av cider när du känner basen vibrera genom min kropp. Visst är jag bedårande när ingenting av mig längre finns kvar. Visst vill du ha mig nu. Visst vill du.”

Visst vill du ha mig nu är en samling prosalyrik om att växa upp som kvinna. Om att ständigt försöka leva upp till andras förväntningar. Om att misslyckas. Om att lyckas. Om relationer till föräldrar, vänner och pojkvänner. Och om de skeva villkor som dessa ofta bygger på. Det är en samling om skuld, sorg och skam. Men också om tillit och tröst.

Marie Gröön, född 1979, bosatt i Mariestad.