Tack för lånet (e-bok) av Ulf Durling

Tack för lånet

Ulf Durling (författare), Göran Waldt (annat)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Nu får du tänka dig tillbaka, till början av 1980-talet, då öst är öst och väst är väst. Berlin är delat, liksom det finns två tyska länder. Tullar och gränsövergångar finns i varje land, och det är ganska hårda kontroller.

Alexander Edström får i uppdrag att “hämta” “Skördefesten” från konstmuseet i Wien av sin farbror. Allt under förevändning att tavlan skulle vara falsk. Först accepterar Alexander inte uppdraget. Men när hans älskade pojklags resa riskerar att spolieras, pga av saknad ekonomi, just i den storlek som han blivit erbjuden för att hämta tavlan, ja då tar han på sig uppdraget. På tåget till Wien, träffar han Jill innan avgång från Stockholm. I Södertälje är han kär.

När de kommer till Wien och ska hämta tavlan, så visar det sig att den är utlånad till Berlin. De tar sig dit, och …