Tal och Regn (e-bok) av Katarina Frostenson

Tal och Regn

Katarina Frostenson (författare), Håkan Rehnberg (annat)

Språk: Svenska
Pris: Gratis

Ladda ner e-böcker

Poesi som fördriver demoner med slam och smaragder

tal är flod och regn är fröKatarina Frostenson är en av Sveriges främsta författare och av stor betydelse både inom och utanför Sverige. Hon är verksam som poet, dramatiker, librettist, översättare och introduktör, men det är som lyriker vi känner henne bäst. Språket – det poetiska, musikaliska, betydelsebärande och särpräglade – är hennes signum.Tal och Regn är en expansiv diktsamling, där språket är både lekfullt och strängt. Det formar sig till öppna och uppfordrande samtal med världen och skingras i lätta, gåtfulla fragment.Katarina Frostenson, född 1953, debuterade 1978 med poesisamlingen I mellan och har sedan dess utkommit med över 20 titlar bestående av diktsamlingar, prosatexter, pjäser och libretton. Hon är mångfaldigt prisbelönad och medlem av Svenska Akademien.

Omslagsformgivare: Håkan Rehnberg